vzw Kadee-Tournesol

Is this your organisation? Click here to register

Do you want to support this organisation?Click here

About this organisation

Missions

Modified by organisation

Vzw Kadee-Tournesol :

Biedt een tijdelijke time-out en/of zinvolle dagbesteding door een plaats en activiteiten aan te bieden die de deelnemer fysiek en mentaal losmaakt van de situatie waarin hij of zij vastloopt.

Ondersteunt en stimuleert de persoonlijke, sociale, emotionele en schoolse ontwikkeling met respect voor ieders eigenheid, behoeften en tempo.

Creëert een omgeving waarin de deelnemer zich veilig voelt en tot rust kan komen.

Houdt rekening met de context waarin de deelnemer opgroeit.

Heeft als doelgroep in de eerste plaats kinderen van de lagere school, alsook jongeren, adolescenten, volwassenen met of zonder extra zorgvraag, scholen, voorzieningen, gezinnen, verenigingen, organisaties, teams. 

- Organiseert in de eigen Kadee-tuin : time-out werking, mini-kampjes, klasbezoeken, workshops, ... 

- Biedt daarvoor aan : het werken met en verzorgen van de ezels, het werken in de beleef(moes)tuin, het oefenen van sociale vaardigheden via de methodiek van Rots en Water, (kinder)yoga, creatieve (buiten)activiteiten, ...

 

Contact

    Modified by organisation
    Phone
    0471734664
    Phone
    0478/67.48.11 Nele Van de Kerckhove
    Address

    Pokmoere 11 c
    Eeklo 9900
    Belgium

    Official Source
    Comes from official sources
    Address

    11-c Pokmoere
    Eeklo 9900
    Belgium

    In pictures

    Modified by organisation

    Numbers & Establishment(s)

    Comes from official sources

    Entreprise number

    771769018

    Juridical Form

    Non-profit organization

    Status

    Active

    Date of creation

    27/07/2021

    Main Office

    Activities

    Comes from official sources
    Other amusement and recreation activities
    Other education n.e.c.
    Other human health activities

    Financials & Employment

    Employment

      Modified by organisation
      Full time equivalent
      0
      Volunteers
      6
      Looking for volunteers ?
      Yes

      Projects

      Modified by organisation
      Vzw Kadee-Tournesol : Time-out werking voor kinderen van de basisschool

      ASem

      Het project ASem is een initiatief van de Vzw Kadee-Tournesol dat ademruimte wil bieden aan kinderen en klasgroepen van de basisschool.

      a. Het project Asem zet in op het welzijn van kinderen uit de basisschool.
      Met het project ASem willen we kinderen een rustpunt bieden. We willen een time-out plek zijn waarbij elk kind gemakkelijk toegang vindt, los van wachtlijsten of diagnostiek. Met het project ASem willen we ademruimte geven aan elk kind maar ook aan begeleiders, leerkrachten die de begeleiding even uit handen geven. We werken met dieren (ezels, geiten), in de tuin, bieden sociale vaardigheidstraining, kinderyoga en zoeken creatieve activiteiten op maat.

      b. Het project ASem wil tegemoet komen aan de grote zorgvraag van basisscholen.
      We merken dat meer en meer kinderen faalangstig zijn. Er worden verwachtingen gesteld waar zij, ondanks hun grote inspanningen, niet aan kunnen voldoen Of zij leggen de lat hoog voor zichzelf. In erge mate zien we een aantal kinderen die vrij ernstige psychosomatische klachten vertonen waardoor zij helemaal niet leerbaar zijn en hierdoor soms de aansluiting met de klasgroep dreigen te verliezen. We merken dat een groep kinderen worstelt met het kanaliseren van hun emoties. Kinderen dreigen de verbinding met zichzelf te verliezen. Als school ontbreekt het vaak de kennis, de tools, de tijd en vooral de vaardigheden om hiermee aan de slag te gaan. We merken dat een groter wordende groep kinderen nu al tekenen vertoont dat alles teveel wordt. De school is voor hen, binnen de soms problematische context waarin ze opgroeien, een veilige plek maar zij kunnen niet aarden in het schoolsysteem omdat het hoofd te vol zit.

      c. Het project ASem zet in op mentale veerkracht vanuit kunnen zijn wie je bent.
      We willen het kind écht ontmoeten en opnieuw ASem-ruimte bieden, zonder oordeel. Elk kind zichzelf laten zijn is een belangrijke doelstelling binnen het project. We laten ons inspireren door Rumi: "Voorbij het pad van goed en fout, meningen en oordelen, bevindt zich een open plek: daar ontmoet ik je graag." We kiezen er bewust voor om met dieren te werken. Door het omgaan met dieren leert het kind zichzelf beter kennen. De dieren kunnen een spiegel zijn voor de noden van het kind. De kracht van werken met dieren is ook dat een dier elk kind neemt zoals het is, zonder oordeel en het kind hierdoor uitgenodigd wordt om helemaal zichzelf te zijn. We werken aan een positief zelfbeeld, zelfkennis, zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Door elk dier met zijn karaktereigenschappen te leren kennen, werken kinderen onbewust aan sociale vaardigheden. Tijdens de yogasessies willen we de kinderen via ademhalingstechnieken en lichaamshoudingen meer lichaamsbesef bijbrengen. Om tot positieve interactie te komen, werken we o.a. in klasgroep met methodieken uit de sociale vaardigheidstraining Rots en Water en kinderyoga.


      Flyer Rots & Water

      Download

      Do you want to support this organisation?

      Uw steun maakt het verschil!

      -Uw steun laat de vzw toe meer workshops te geven aan kinderen en leerlingen. De vzw zal daarvoor creatief, (moes)tuinmateriaal en educatief materiaal kopen alsook blijven inzetten op kwalitatieve begeleiding. 

      -Uw steun laat de vzw toe in de eigen Kadee-tuin - ook op lange termijn - kinderen en leerlingen extra ademruimte te bieden. De vzw zal daarvoor een belangrijke financiële buffer opbouwen die zo zorgt voor een structurele en duurzame ontwikkeling van de werking.

      -Uw steun laat de vzw toe gekochte en/of zelfgemaakte materialen - alsook de stallen, weides, binnenruimte - te onderhouden, te herstellen, te verfraaien en uit te bouwen.

      Zo kan je steunen! En lid/vriend worden van vzw Kadee-Tournesol.

      -Je stort maandelijks 5 euro gedurende drie jaar via een bestendige opdracht.

      -Je stort jaarlijks 60 euro gedurende drie jaar via een bestendige opdracht.

      -Je stort jaarlijks een bedrag naar keuze gedurende drie jaar via een bestendige opdracht.

      -Je stort een bedrag naar keuze

      Elke storting krijgt als mededeling 'Gift + volledige naam' en wordt gestort op BE92 8901 7449 2523.

      Daarnaast mag u ons op de hoogte brengen van uw gift door te mailen naar [email protected] of naar [email protected]. Zo wordt u opgenomen als lid en vriend van vzw Kadee-Tournesol. Daarna brengen we u graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de vzw via onze nieuwsbrief. 

       

      Is this your organisation?

      Click here to see how to edit your page