Trauma-Aid Humanitarian Assistance Program Belgium

Is this your organisation? Click here to register

Do you want to support this organisation?Click here

About this organisation

Missions

Modified by organisation

TRAUMA-AID BELGIUM

heeft als doelstelling:

getraumatiseerde populaties te helpen de psychologische gevolgen na een confrontatie met menselijk of natuurgeweld te lenigen en slachtoffers te helpen hun emotionele stabiliteit en psychische gezondheid terug te winnen.

Het zwaartepunt van de activiteiten ligt voornamelijk in het binnenland maar ook in landen binnen of buiten de Europese Unie, die nog niet over de noodzakelijke kennis of opleidingen op vlak van psychotraumatologie beschikken.
Dit doel zal worden nagestreefd in samenwerking met de officiële gezondheidsinstellingen en dit in alle domeinen van de psychotraumatologie.
Gecertificeerde therapeuten, opgeleid in de psychotraumatologie en in het bijzonder in de EMDR-methode (Eye Movement Desensitization and Reprocessing naar Francine Shapiro), bieden hun diensten aan op vrijwillige basis.
Door middel van informatieverstrekking, opleidings- en onderzoeksprogramma’s evenals alle andere noodzakelijke psychologische interventies, zullen slachtoffers van allerlei catastrofes, individueel of collectief, natuurlijk of ten gevolge van menselijk toedoen, de noodzakelijke hulp kunnen krijgen om hun geestelijke gezondheid te herstellen en hun emotioneel evenwicht terug te winnen, het sensibiliseren van zorg- en dienstverleningsorganisaties rond oorzaken en gevolgen van psychotrauma, mogelijke behandelstrategieën en nazorg.

In dat opzicht wenst te vereniging:

actief te zijn op vlak van psycho-educatie met betrekking tot de geestelijke gezondheid en meer in het bijzonder tot de gevolgen van trauma op de geestelijke gezondheid, en de mogelijke behandelstrategieën en dit via publicaties, voordrachten en congressen met het oog op preventie.
Psychotherapeutische behandeling aan te bieden aan slachtoffers van trauma die via andere wegen deze behandeling niet kunnen krijgen.
Samen te werken en informatie uit te wisselen met andere humanitaire, zorg- en dienstverleningsorganisaties.
Initiatieven aan te moedigen die te maken hebben met het wetenschappelijk onderzoek op vlak van psychotraumatologie en EMDR in functie van het humanitair doel van onze vereniging.
Vormingsprogramma’s aan te bieden in het buitenland voor en in samenwerking met de lokale hulpverleners. Het gaat hierbij om het overbrengen van kennis met betrekking tot de psychotraumatologie en meer specifiek met betrekking tot de eEMDR-methode, om tegemoet te komen aan de emotionele behoeften van slachtoffers van traumatische gebeurtenissen in hun eigen streek. De vereniging voorziet ook in het opvolgen en superviseren van professionelen, nadat de vormingsprogramma’s zijn beeindigd. Buitenlandse collega’s die opgeleid werden in vormingsprogramma’s van de vereniging of nog in opleiding zijn, te ondersteunen zodat ze kunnen deelnemen aan congressen, vergaderingen of voortgezette opleidingen met betrekking tot verdere vorming (vb supervisie via e-mail, discussiegroepen op het internet…
Informatie-uitwisseling te stimuleren in functie van het humanitair doel van de vereniging.

Contact

    Modified by organisation
    Phone
    +32475821190
    Address

    Brusselsesteenweg 96
    Mechelen 2800
    Belgium

    Official Source
    Comes from official sources
    Address

    9 Vinkenlaan
    Montaigu-Zichem 3270
    Belgium

    Numbers & Establishment(s)

    Comes from official sources

    Entreprise number

    898348969

    Juridical Form

    Non-profit organization

    Status

    Active

    Date of creation

    04/06/2008

    Main Office

    Activities

    Comes from official sources

    Financials & Employment

    Employment

      Modified by organisation
      Full time equivalent
      0
      Looking for volunteers ?
      No

      Do you want to support this organisation?

      Sorry, the organisation hasn't filled out anything yet
      Come back in the futur to see how you can get involved and help out !

      Is this your organisation?

      Click here to see how to edit your page