De Kalmoes

Is this your organisation? Click here to register

Do you want to support this organisation?Click here

About this organisation

Missions

Modified by organisation

De therapeutische manege De Kalmoes VZW is een vereniging die kinderen, jongeren en volwassenen (ongeacht hun achtergrond of eventuele problematiek) wil stimuleren om samen te leren genieten en te groeien via het contact met paarden.
Onze paardenactiviteiten worden in de eerste plaats ontwikkeld voor personen met een handicap en in de tweede plaats voor valide personen die een specifiekere begeleiding wensen.
Uniek in Vlaanderen is onze mensport voor rolwagengebruikers
Dankzij deze koets, wordt de rolwagengebruiker in de mogelijkheid gesteld zelf en/of onder begeleiding te mennen en dit vanuit de veiligheid van zijn eigen (aangepaste) rolwagen.

Wij richten ons zowel naar die personen met een specifiekere handicap, meerbepaald rolstoelgebruikers met zware aandoeningen en personen met handicaps die momenteel in Vlaanderen geen toegankelijke of welwillende manege kunnen vinden, wegens de ernst van hun handicap of de bijbehorende stoornissen. Als naar zij die meervoudige of eenvoudiger handicaps hebben, zowel zichtbaar als onzichtbaar.
Wij onderscheiden ons van alle andere (semi-) of zogezegde therapeutische hippotherapie door de kwaliteit die wij bieden, de opleidingen en jarenlange ervaring van onze therapeuten en de zeer doorgedreven training van onze paarden. Samenwerkingsverbanden met hogescholen en universiteiten, psychiatrische centra, netwerkorganisaties en begeleidingscentra zorgen voor een bijkomend professioneel kader.
Naast de rijlessen voor personen met en zonder handicap, de therapie en de aangepaste sport bieden wij ook lessen aan in paardentaal, voltige, westernrijden, enkelspan en dubbelspanmennen. Wekelijkse wandelingen en uitstappen vullen ons programma verder aan.

Een grote specifiek opgeleidde vrijwilligersgroep zorgt voor alle bijkomende hulp en assistentie. De paarden worden hoofdzakelijk verzorgd door de dierbegeleiders, maar deze krijgen ondersteuning van een 16-tal medewerkers die bij De Kalmoes VZW te werk gesteld zijn in het kader van werkervaringcontracten, begeleid werk, time-out projecten of herintegratieprojecten. Als erkende zorgboerderij werkt De Kalmoes VZW met zorgboerderijovereenkomsten. Begeleid werkers komen via de verschilldende begeleid werkorganisaties in de streek.
We zijn een erkende werkplaats voor het project autonome werkstraffen en alternatieve gerechterlijke maatregelen van de stad Ninove, dienst Justitie.
Als erkende ethische sportclub zijn wij onderscheiden voor onze zorg voor de ruiter als het paard door de Vlaamse Liga Paardensport.

De Kalmoes VZW is een erkende en gesubsidieerde sportvereniging door de Stad Ninove, de Provincie Oost-vlaanderen en Paranthee. We zijn een erkende sportvereniging die deel uitmaakt van de Vlaamse Liga Paardensport, Recreas en Psylos.

Contact

    Modified by organisation
    Phone
    0477791404
    Address

    Neep 82
    Ninove - Meerbeke 9402
    Belgium

    Official Source
    Comes from official sources
    Address

    82 Neep
    Ninove 9402
    Belgium

    Numbers & Establishment(s)

    Comes from official sources

    Entreprise number

    898038668

    Juridical Form

    Non-profit organization

    Status

    Stopped

    Date of creation

    21/05/2008

    Main Office

    Activities

    Comes from official sources

    Financials & Employment

    Financials

      Comes from official sources

      Assets

      0 €

      Profit / Loss

      -70 €

      Fiscal Year : 2023

      Employment

        Modified by organisation
        Full time equivalent
        0
        Looking for volunteers ?
        No

        Do you want to support this organisation?

        Sorry, the organisation hasn't filled out anything yet
        Come back in the futur to see how you can get involved and help out !

        Is this your organisation?

        Click here to see how to edit your page