La Fidélité - Constantia

Is this your organisation? Click here to register

Do you want to support this organisation?Click here

About this organisation

Missions

Modified by organisation

In 1825 werd in Antwerpen de handboogvereniging La Fidélité (de "getrouwheid") opgericht. Kort nadien, in 1826, werd, ook in Antwerpen, de handboogvereniging Constantia (de "volharding") opgericht. Beide clubs waren zeer succesvol en, hoewel er veel interacties waren tussen beide clubs, bestonden ze broederlijk naast elkaar. Tijdens de voor Antwerpen erg moeilijke oorlogsjaren van 1940-1945 waren de ledenaantallen in beide clubs sterk gedaald omdat vele leden in de oorlog gesneuveld waren. Beide clubs zochten steun bij elkaar en smeedden een sterke band door op 13 januari 1946 van beide clubs één club te maken namelijk La Fidélité-Constantia. Tot op de dag van vandaag is onze club in het Antwerpse actief en beoefenen we verschillende disciplines van het handboogschieten. We zijn fier op de geschiedenis van onze club die al meer dan 196 jaar bestaat!

De trainingsmomenten van FCM worden gehouden op maandag (gevorderden), dinsdag, woensdag (19:00-20:30 jeugd), donderdag (20:00-23:00) en vrijdagavond tussen 19u en 23u. Op deze momenten kunnen de schutters op afstanden tussen 5 en 25 meter oefenen of hun materiaal afstellen. Welke afstanden er geschoten worden, hangt af van de aanwezige schutters.

In onze club wordt er geschoten met een groot spectrum aan bogen.. zowel historische en traditionele houten bogen, Britse longbows, jachtbogen, olympische recurve bogen en ultra moderne compound bogen worden door de schutters in onze club gebruikt.

Wedstrijden worden geschoten als de schutter er interesse voor heeft. Sommige mensen hebben er geen nood aan, anderen doen niets liever. De bonden waarbij FCM is aangesloten bieden een ruime waaier van wedstrijden aan. Dit kan gaan van de gewone indoor wedstrijden in het Antwerpse tot Field wedstrijden in Frankrijk.

Na afspraak kunnen geïnteresseerde mensen altijd langskomen in ons trainingslokaal te Mortsel om kennis te maken met de club. Nieuwe schutters volgen bij de aansluiting bij de vereniging een opleiding van 4 uur tijdens een intake sessie, waar de basis van het boogschieten, veiligheid enz. uitgelegd wordt. Dit is steeds samen met het eerste lidmaatschap voor schutters die nog niet in clubverband met de boog geschoten hebben. Er zal je met plezier materiaal en begeleiding ter beschikking gesteld worden tijdens de lessen. Leden kunnen ook bogen van de club huren. Wanneer je ook gepassioneerd wordt door boogschieten kunnen we je graag adviseren bij de aankoop van eigen materiaal. Onze sportleider en andere clubleden zullen je hierbij graag deskundig advies geven.

We hopen jullie allen te mogen begroeten in onze club tijdens een van de trainingsavonden, je bent van harte welkom.

Contact

    Modified by organisation
    Phone
    0496357984
    Address

    Henrilei, 18
    Brasschaat 2930
    Belgium

    Official Source
    Comes from official sources
    Address

    18 Henrilei
    Brasschaat 2930
    Belgium

    Numbers & Establishment(s)

    Comes from official sources

    Entreprise number

    840500545

    Juridical Form

    Non-profit organization

    Status

    Active

    Date of creation

    23/09/2011

    Main Office

    Activities

    Comes from official sources

    Financials & Employment

    Employment

      Modified by organisation
      Full time equivalent
      0
      Looking for volunteers ?
      Yes

      Do you want to support this organisation?

      Sorry, the organisation hasn't filled out anything yet
      Come back in the futur to see how you can get involved and help out !

      Is this your organisation?

      Click here to see how to edit your page