FONDATION POUR LE VITRAIL PIERRE ET MARCELLE MAJERUS-NIZET

Is this your organisation? Click here to register

Do you want to support this organisation?Click here

About this organisation

Missions

Modified by organisation

De Stichting voor het glasraam Pierre en Marcelle Majerus-Nizet, heeft als missie het behoud, de conservatie en de archivering van de collectie glasramen van Pierre en Marcelle Majerus-Nizet, alsmede bekendheid geven aan de kunst van het glasraam en het kunstglasambacht en de verschillende andere glaskunsten. Dit onder meer door middel van cursussen, exposities, conferenties enzovoorts.

De stichting bezit een interessante collectie aan oude en hedendaagse glasramen ( Art nouveau en Art deco), een verzameling interessante boeken over de glaskunst en het glasambacht, presse-papiers, archieven en cartons van verschillende ateliers, waaronder ook die van Pierre Majerus.

Door middel van een VZW, het Centre Belge du vitrail Pierre Majerus, organiseren wij het gehele jaar door een breed scala aan cursussen en opleidingen in de traditionele kunstambachten zoals glas-in-lood, brandschilderen en glas-in koperfolie of ‘Tiffany’.
Onze leerlingen komen niet alleen uit Brussel of België, maar van over de hele wereld. (Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Groot Brittanië, Nederland, Hongarije, Bulgarije en Rusland, maar ook uit de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid- en Noord-Amerika en Afrika.

Recent hebben wij de mogelijkheid gekregen om op lange termijn gebruik te maken van een zaalruimte van 160 m², waar wij exposities kunnen houden, conferenties kunnen organiseren en de overige ruimte gebruiken als glas-museum.

Deze ruimte moet dringend gerepareerd worden, met als allernoodzakelijkste euvel, een lek in het dak bij de inkom. Verder voorzien wij enkele isolatiewerken en een voor deze ruimte aangepaste verwarming. Wij kunnen deze werken echter niet uitvoeren zonder uw hulp. Uw financiële steun zou ons helpen deze droom waar te maken en ons een serieus hart onder de riem steken.

Met uw hulp en steun zouden wij ook een veel dynamischer rol kunnen spelen in het naar buiten brengen van het Brusselse glasramen-erfgoed, onder meer door exposities over de Art deco en Art nouveau glasraam kunst te organiseren. Glasramen die symbool staan voor een kunstzinnig roemrijk en florissant verleden van deze wereldstad.

Hopende deze renovatiewerken zo spoedig mogelijk te kunnen aanvangen, zien wij er naar uit u te ontvangen en rond te leiden in een bijzondere en unieke wereld van kleuren en licht.

Contact

    Modified by organisation
    Phone
    027423431
    Address

    Jachtlaan 54-64
    Etterbeek 1040
    Belgium

    Official Source
    Comes from official sources
    Address

    54-64 Avenue de la Chasse
    Etterbeek 1040
    Belgium

    Numbers & Establishment(s)

    Comes from official sources

    Entreprise number

    834104483

    Juridical Form

    Private Foundation

    Status

    Active

    Date of creation

    28/02/2011

    Main Office

    Activities

    Comes from official sources

    Financials & Employment

    Employment

      Modified by organisation
      Full time equivalent
      0
      Looking for volunteers ?
      No

      Do you want to support this organisation?

      Sorry, the organisation hasn't filled out anything yet
      Come back in the futur to see how you can get involved and help out !

      Is this your organisation?

      Click here to see how to edit your page