C4J Lodge Alpha

Is this your organisation? Click here to register

Do you want to support this organisation?Click here

About this organisation

Missions

Modified by organisation

Ons doel – Wie zijn wij

Geschiedenis:
Vzw Crusaders For Justice is een motorvereniging opgericht in 2016 te Diest, België met als doel: het helpen, ondersteunen en beschermen van kinderen.
In die korte periode sinds het ontstaan is daarbij een afdeling opgericht In Zweden waar er gelijkgezinde motorrijders zijn die ons doel mee ondersteunen. Je kan hun doen en laten volgen op Facebook en via hun website.
Sinds 6 oktober 2018 is er een bijkomende lodge geopend in West Vlaanderen te Slijpe, nl. VZW C4J Lodge Alpha.
In onze motorvereniging is iedereen welkom.
In de eerste plaats de kinderen maar vrouwen en mannen, motorrijders of niet motorrijders. Letterlijk iedereen is welkom op onze open Lodge avonden.
Wil je lid worden lees dan eerst ons reglement en bezin daarover voor je je opgeeft om lid te worden. Spring hier uiteraard niet lichtzinnig met om maar eens je ervoor gaat kunnen wij zeggen vanuit onze ervaring dat de return van de kinderen die we geholpen hebben ook de nodige energie levert om hiermee verder te gaan.
De dankbaarheid, de vreugde van het jonge volkje of ze nu klein of groot zijn is onbetaalbaar en kan door niks anders vervangen worden.
Verwacht niet dat je op een sokkel als een held wordt geplaatst maar ervaar in alle stilte het respect van die waarvoor we ons inzetten. Wij gebruiken dit respect en voldoening dan ook als de nodige brandstof om verder te gaan.
Doel:
Ons doel is de rechten van het kind in al zijn facetten te beschermen en te respecteren.
Kinderen die gepest worden in onze maatschappij is de dag van vandaag spijtig genoeg een te vaak voorkomend probleem.
Wij gaan niemand met de vinger wijzen want vaak zijn pesters ook gepeste kinderen geweest of voelen zij zich niet gedragen in onze maatschappij. Feit is dat dit een moeilijke kwestie is waar we steeds met de nodige voorzichtigheid moeten mee omgaan.
Kinderen die gepest worden bieden wij een luisterend oor aan. We helpen hen in hun zoektocht naar een oplossing.
Meestal komen we tot een oplossing en vaak zien de pesters ook wel in dat ze in de fout gingen. Betekend dit dat alles onmiddellijk is opgelost. Neen helemaal niet maar onze ondersteuning leidt vaak naar een proces waarin zowel het gepeste kind als het pestende kind leren om met elkaar om te gaan, elkaar leren waarderen en samen aan een beter toekomst bouwen.
Een ander doel is er om kinderen met een handicap, gelijk hoe die is, te steunen waar we kunnen.
Dit doen we na overleg met te betrokken ouders om bijvoorbeeld een benefiet te organiseren, een rondrit met de moto’s te maken, hun meenemen naar een wensactiviteit; en ga zo maar verder.
Deze kinderen maken ook deel uit van onze maatschappij en vaak staan zij door hun specifieke noden aan de zijlijn van het gebeuren. Ook zij hebben gevoelens, die niet altijd verstaan of begrepen worden door de omstaanders maar je kan ervan op aan dat zij dit evengoed ervaren als wij om aan de zijlijn te staan.
Maar door ze proactief te gaan steunen kunnen wij een klein stukje binnendringen in hun leefwereld waar we dan als een zonnestraal een gloed van genegenheid, vreugde en liefde kunnen laten vloeien in hun denken. Alleen al aan hun ogen zie je de dankbaarheid. Vaak is dit soms de enige manier waarop ze dit kunnen uiten.
Een ander probleem in de maatschappij is vaak het zinloze geweld dat sommigen kinderen ondergaan.
Deze kinderen zullen hierover thuis vaak niks zeggen tot het op een of andere manier aan het oppervlak komt.
Doordat ze er zelf niet kunnen mee omgaan of door de sociale media waar iedereen dan ook dan ongenuanceerd zijn afschuw spuwt, oordeelt en veroordeelt. Helpen we deze jongeren daarmee dan? Helemaal niet want vaak zie je hen in een schelp kruipen, zijn ze beschaamd.
Ook hier bieden we aan om die jongeren een luisterend oor te bieden, ook aan de mama en de papa.
Wij helpen daar waar we kunnen, helpen met het zoeken naar oplossingen maar wel met de duidelijke boodschap dat we officiële diensten hun werk laten doen en ons daar ook niet met moeien. Je kan van ons niet verwachten dat wij de daders proactief gaan opsporen en ze een lesje gaan leren.
Neen wij zijn ronduit tegen elke vorm van geweld en als deze vraag wordt gesteld dan gaan wij daar niet op ingaan.
Ook kinderen die in armoede leven kunnen op ons beroep doen. Als was het maar om deze kinderen eens een dag uit hun soms grijze en rauwe leefwereld te halen. Soms is het geven van een fiets of een warme trui een geschenk uit de zevende hemel.
Hoe werken we?
Zelf gaan wij niet op zoek naar kinderen in problemen. Die zijn er jammer genoeg altijd en wij kunnen er ook niet zijn voor ieder kind.
Spijtig genoeg moeten wij jullie hierin teleurstellen maar van het moment dat kinderen of ouders met ons contact opnemen, dan zorgen we ervoor om aan jullie zijde te staan.
In de eerste plaats bieden wij een luisterend oor en geven tips mee waar deze kinderen dan kunnen met werken. Helpt dit niet dan hebben wij een pak mogelijkheden die we kunnen benutten weliswaar steeds binnen de grenzen van het toelaatbare.
We begeleiden kinderen van en naar school met de moto (bij slecht met de auto). Maar een moto is net dat tikkeltje stoerder en vooral wijzer.
Wij organiseren in samenspraak met de ouders een benefiet waarvan de netto opbrengst dan naar het doel gaat of helpen in de zoektocht naar een advocaat.
Samen doorploeteren we het ondoorzichtbare bos van hulpverlening waar veel mensen zich geen raad mee weten. Kortom daar waar we kunnen helpen zullen we naar ons best vermogen inzetten en zullen ook eerlijk zijn als het ons niet lukt.
Want ook dit kan gebeuren.
Dit alles kan enkel gebeuren door de mateloze inzet van zowel de vrouwen als mannen in onze vereniging.
Je kan ons op een doordeweekse dag of op een zondag zomaar tegen het lijf lopen. Op een mototreffen, in een winkelstraat. Noem het op, de mogelijk dat jullie ons daar zien is er altijd. Misschien woont er zelfs een Crusader naast je deur.
Heb je een vraag stel ze ons. Wij helpen jullie graag verder.

Onze slogan!

Every child deserves a future.

Die nemen we ook heel letterlijk want gelijk welk kind kiest er NIET voor om in een bepaald land te worden geboren. Kiest er NIET voor om in een bepaalde huidskleur te worden geboren en kiest er ook NIET voor om een bepaalde religie aan te hangen.
Als motovereniging C4J Lodge Alpha stellen wij ons dan ook ten alle tijden neutraal op en proberen wij vanuit dit gegeven er te zijn voor datgene wat centraal staat in ons leven……het kind in al zijn vormen, geuren en kleuren.

Contact

    Modified by organisation
    Phone
    0032497815473
    Address

    Tempelhofstraat 16
    Middelkerke - Mannekensvere 8433
    Belgium

    Official Source
    Comes from official sources
    Address

    16 Tempelhofstraat
    Middelkerke 8433
    Belgium

    Numbers & Establishment(s)

    Comes from official sources

    Entreprise number

    719759794

    Juridical Form

    Non-profit organization

    Status

    Active

    Date of creation

    04/02/2019

    Main Office

    Activities

    Comes from official sources
    Other amusement and recreation activities

    Financials & Employment

    Employment

      Modified by organisation
      Full time equivalent
      0
      Looking for volunteers ?
      No

      Do you want to support this organisation?

      Sorry, the organisation hasn't filled out anything yet
      Come back in the futur to see how you can get involved and help out !

      Is this your organisation?

      Click here to see how to edit your page