mtbfun4kids

Is this your organisation? Click here to register

Do you want to support this organisation?Click here

About this organisation

Missions

Modified by organisation

Wij zijn een mountainbike club en geven wekelijks technische vaardigheden binnen onze sport aan valide en minder valide personen. Een G werking is een gehandicapten werking, wij zien dit eerder als een Gelijke kansen werking!
Wij, Mario Van der Cruyssen en Stefanie Landuyt realiseren dit alles op vrijwillige basis, met eigen middelen. Via crowdfunding en sponsoring verwierven wij reeds een beperkt budget om onze G sporters materiaal aan te bieden.

Wij zoeken niet zomaar partners, maar een partner die meegaat in ons verhaal en onze visie steunt, want iedereen heeft recht op een eigen persoonlijkheid en gelijke kansen! Alleen krijgt niet iedereen deze vanzelfsprekend, en zijn wij heel graag hun spreekbuis die hen dit duwtje in de rug geeft om ook ‘iemand’ te zijn in de maatschappij!

Onze visie is de kinderen en volwassenen uit onze G werking begeleiden tijdens het sporten (mountainbiken dus) en op ieders niveau en tijd hen te integreren bij de valide sporters. Zodoende konden wij reeds een aantal van deze kinderen laten aansluiten bij een van onze valide groepen, zonder dat deze uit de boot vallen of extra aandacht vereisen! Wij konden ook al een aantal van hen laten proeven om mee te gaan op kamp, mits de nodige begeleiding hadden zij de week van hun leven. Zo bieden wij hen ook méér dan sport.
Maar ook voor onze valide sporters is dit een meerwaarde samen te sporten, ook zij leren respect te hebben en behulpzaam te zijn naar diegene die het iets moeilijker hebben. Dit is een zeer mooi sociaal aspect van ons project!

Naast onze valide leden, kids en volwassenen, zetten wij ook onze schouders onder onze eigen G werking en geven wij ook les aan mensen met een beperking. Dit gaat van mensen met syndroom van down, autisme als mensen met psychische kwetsbaarheid, mensen met epilepsie, groeiachterstand, suikerziekte tot zelfs slechtzienden en blinden die wij met een mountainbike tandem begeleiden en zodoende deze mensen ook aan het sporten kunnen.
Dankzij de Lionsclub Evergem konden wij dit jaar onze tweede tandem aankopen, onze eerste tandem werd aangekocht ism G sport Vlaanderen (crowdfunding), onze andere G-sporters krijgen van de club een helm en mountainbike aangeboden die ook door de club wordt onderhouden en wekelijks gepoetst.

Ook onze volwassen leden met een beperking genieten met volle teugen. Met hen trainen wij ook soms eens apart, daar dit voor de blinden en slechtzienden met de tandem mountainbike is. Maar techniek trainen zij samen met de valide sporters. Dit zorgt ervoor dat zij sociaal niet afgezonderd worden en hun netwerk alleen maar kunnen uitbreiden! Onze andere volwassen G sporters kiezen zelf in welke groep zij trainen, veelal start men in de G-groep zodat zij de werking leren kennen, uiteraard ook de techniek beheersen, om dan te integreren bij de valide groep.

Wij werken nauw samen met G sport Vlaanderen, parantee psylos alsook instellingen die mensen met een beperking begeleiden, maar ook scholen.

Als club willen wij niet alleen instaan voor dat ene uurtje ontspanning per week, maar een totaalpakket aanbieden. Begeleiding over de ganse lijn!
Een G-sporter is beperkt in zijn/haar doen, zij zullen niet alle kansen krijgen in het leven zoals elke andere valide persoon.
Als je als sportclub hen kan ondersteunen zich even niet ‘anders’ te voelen, hen een veilig gevoel te geven en hen hun eigen grenzen laat verleggen, hun zelfvertrouwen opbouwen, hen begeleiden in hun herstelling na ziekte of andere revalidatie, hen ziet groeien met een dankbaarheid die ongezien is … dan pas begrijp je dat niets anders dan sport zo hoopgevend kan zijn!

Wij kochten dit jaar een clubbus aan om onze G sporters te kunnen vervoeren van en naar de training, kampen, uitstappen, wedstrijden, en naar locatie van ons sociaal project waar wij hen aan het werk zetten en begeleiden.
Daar mobiliteit het grootste pijnpunt is binnen de G werking (voor elke G sportclub). Ons budget ging dit jaar prioritair naar mobiliteit, wat ons bij de crowdfunding brengt om ons fietsenpark uit te breiden, materiaal om het parcours te onderhouden, fietsen te onderhouden, een 3d atelier op te richten samen met mensen met een beperking onze eigen hulpmiddelen te printen, ….

Onze G werking groeit, en dit vinden wij super!
Het is echter heel moeilijk ons project vrijwillig te ondersteunen zonder financiële steun, vandaar onze aanvraag tot samenwerking.

Contact

    Modified by organisation
    Phone
    0474681303
    Address

    Brouwerijstraat 57
    Lovendegem 9920
    Belgium

    Official Source
    Comes from official sources
    Address

    57
    Lievegem 9920
    Belgium

    In pictures

    Modified by organisation

    Numbers & Establishment(s)

    Comes from official sources

    Entreprise number

    689672176

    Juridical Form

    Non-profit organization

    Status

    Active

    Date of creation

    01/02/2018

    Main Office

    Activities

    Comes from official sources

    Financials & Employment

    Employment

      Modified by organisation
      Full time equivalent
      0
      Looking for volunteers ?
      Yes

      Do you want to support this organisation?

      Sorry, the organisation hasn't filled out anything yet
      Come back in the futur to see how you can get involved and help out !

      Is this your organisation?

      Click here to see how to edit your page