SPANISH DOGS' RESCUE

Is this your organisation? Click here to register

Do you want to support this organisation?Click here

About this organisation

Missions

Modified by organisation

Spanish Dogs Rescue: een naam met een duidelijke boodschap! Onze vrijwilligers willen zich met hart en ziel inzetten voor alle Spaanse honden. Uiteraard worden we zéér vaak geconfronteerd met de vraag: “Waarom Spaanse honden?” Eenieder die zich een beetje wil verdiepen in de Spaanse hondenproblematiek én een hart heeft voor dieren zal wellicht goed begrijpen waarom.

Stel u eens even het volgende voor: u trekt erop uit voor een leuke wandeling in het bos, daar aangekomen treft u een boom aan waaraan honden zijn opgehangen! Of u wandelt door een weide en komt bij een put; als u in de put kijkt ziet u een paar Galgo's of Podenco’s liggen, dood of nog levend, maar daar achtergelaten om te sterven. Stel je voor dat overal waar je komt, je dieren ziet die aan hun lot zijn overgelaten. Uitgehongerd lopen ze door de straten op zoek naar iets eetbaars.? En nee, aan de mooie Spaanse Costa's zie je deze stakkers niet. De Spaanse regering zorgt er wel voor dat de toeristen deze horror niet te zien krijgen. De hondenvangers zorgen ervoor dat de achtergelaten honden gevangen worden en naar zogenaamde ‘protectora's’ gebracht worden. Vaak zijn dit echter dodingsstations (perreras) waar dagelijks veel honden worden afgemaakt op de meest uiteenlopende en gruwelijke manieren. Een opruimingspolitiek: geen castratieprogramma’s, geen educatieprogramma’s, gewoon opruimen. De makkelijke weg.

Ga je verder dan de mooie Costa’s of steden dan kom je in een gruwelijke wereld waar jaarlijks tienduizenden Galgo's en Podenco's worden gefokt, gebruikt voor de jacht en later, als ze niet meer bruikbaar zijn, gedood worden op de meest verschrikkelijke manieren. Dit gebeurt zelfs met pups die niet geschikt blijken voor de jacht. Vaak vindt men honden die opgehangen zijn aan bomen of bruggen, weggegooid in grote vuilniscontainers waaruit ze zelf niet meer kunnen ontsnappen, in brand gestoken honden, doodgeschoten honden, een stok in de mond zodat ze niet meer kunnen eten en dus verhongeren, levend in putten gegooid om zo te wachten op hun dood. Als ze geluk hebben worden ze gevonden door goede mensen en worden ze gered. Velen hebben helaas dit geluk niet.

Ook andere honden worden met weinig respect behandeld in Spanje en worden vaak gezien als ‘leuk voor even’ maar als dan het ‘nieuwe’ eraf is, worden ze gedumpt in een van de vele asielen of dodingsstations. Honden in Spanje worden vaak beschouwd als afvalproduct en onderzoek heeft uitgewezen dat er elke drie minuten in Spanje een hond word gedumpt. Dit is een ‘korte’ samenvatting van ons antwoord op de veel gestelde vraag: “Waarom een hond uit Spanje?".
Een hond uit Spanje wordt meestal niet gedumpt omdat hij gebeten heeft of omdat hij een slecht karakter heeft, hij wordt gewoon gedumpt omdat zijn/haar baas de hond beu is. We weten dat dit ook voorkomt bij de honden in Belgische asielen en we willen onze ogen niet sluiten voor deze problematiek. Alleen hebben wij hier gelukkig een beschaafder beleid en worden de asielen in Belgie niet als opruimingsstations gebruikt maar als een schuilplaats waar een dier onderdak krijgt en verzorgd wordt tot er zich een goed, geschikt baasje aandient. Uiteraard zijn al onze vrijwilligers zeer grote dierenvrienden en willen wij niet voorbijgaan aan het leed van welk dier dan ook, in eender welk land, dus ook niet in Belgie.

Wij willen opkomen voor diegenen die geen stem hebben, namelijk de dieren.
Dát is onze missie!

Contact

    Modified by organisation
    Phone
    0476407995
    Address

    Kloosterstraat 9
    Brecht 2960
    Belgium

    Official Source
    Comes from official sources
    Address

    9 Kloosterstraat
    Brecht 2960
    Belgium

    Numbers & Establishment(s)

    Comes from official sources

    Entreprise number

    553831990

    Juridical Form

    Non-profit organization

    Status

    Active

    Date of creation

    27/04/2014

    Main Office

    Activities

    Comes from official sources

    Financials & Employment

    Employment

      Modified by organisation
      Full time equivalent
      0
      Looking for volunteers ?
      Yes

      Do you want to support this organisation?

      Sorry, the organisation hasn't filled out anything yet
      Come back in the futur to see how you can get involved and help out !

      Is this your organisation?

      Click here to see how to edit your page