De Toevlucht Aalter

S'agit-il de votre organisation? Cliquez ici pour s'enregister

Voulez-vous soutenir cette organisation? Cliquez ici

À propos de cette organisation

Missions

Modifié par l'organisation

Vzw De Toevlucht is een Welzijnsschakel die mensen met armoede-ervaring en vrijwilligers samen brengt om te strijden tegen armoede en sociale uitsluiting. Dit trachten we te doen door respect te tonen voor iedereen, door mensen met en zonder armoede-ervaring te verenigen en meer kansen te bieden door samen te werken met andere organisaties. De Toevlucht is er voor iedereen die zich in een moeilijke situatie bevindt en ondersteuning nodig heeft.
We zijn op vele vlakken actief. Naast de maandelijkse voedselbedelingen met sociaal praatcafé bieden we ook materiële hulp ( huisraad, kledingbeurs...) waar nodig.
We trachten de vrijetijdsparticipatie van kinderen en ouders te stimuleren via uitstappen, onze toneelgroep, deelname aan sportclubs, aan vakantiekampen. Via het Tandemproject brengen ervaringsdeskundigen en vrijwilligers een getuigenis aan scholen, verenigingen, hulpverleners over de financiële en sociale beperkingen die kansarme gezinnen ervaren en zorgen voor mee voor een grotere bewustwording rond de armoedeproblematiek.
Het project tandzorg en de rookstop maakt ouders bewust van gezonde voeding/gezondheid en begeleidt ouders/zorgvragers bij dit proces. Voor de mentale gezondheid is er een praatgroep waar deelnemers onder begeleiding hun zorgen/moeilijkheden kunnen delen. Er wordt ook speciale aandacht besteed aan tradities zoals Sinterklaas, Kerstmis... zowel voor de kinderen als voor iedereen die zich geïsoleerd voelt.
Door samen te werken met professionele eerstelijnsdiensten zoals OCMW, CGGZ, Huis van het Kind, thuiszorgdiensten en huisartsen, scholen, Boeren op een Kruispunt, het Justitiehuis, drugpunt, Eerstelijnszone West-Meetjesland,... trachten wij ons doelpubliek toe te leiden alsook de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de diensten te bevorderen door hen bij ons uit te nodigen.

Contact

    Modifié par l'organisation
    Téléphone
    0473/71.88.93
    Adresse

    Schuurlo 5
    Aalter 9880
    Belgique

    Source Officielle
    Provient de sources officielles
    Adresse

    5 Schuurlo
    Aalter 9880
    Belgique

    Chiffres & Localisation(s)

    Provient de sources officielles

    Numéro d'entreprise

    889662026

    Forme juridique

    Organisation à but non lucratif

    État

    Active

    Date de création

    25/05/2007

    Bureau principal

    Activités

    Provient de sources officielles

    Finances & Emploi

    Emploi

      Modifié par l'organisation
      Équivalent temps plein
      0
      Recherche des bénévoles ?
      Non

      Voulez-vous soutenir cette organisation?

      Désolé, l'organisation n'a encore rien rempli pour le moment
      Revenez plus tard pour voir comment vous pouvez vous impliquer et aider !

      S'agit-il de votre organisation?

      Cliquez ici pour modifier votre page