WAI-NOT

Ist dies Ihre Organisation? Hier klicken um sich zu registrieren

Möchten Sie diese Organisation unterstützen?Hier klicken

Über diese Organisation

Missionen

Geändert durch die Organisation

WAI-NOT biedt aan mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te internetten binnen een voor hen toegankelijk online-omgeving. Daarom ontwikkelde WAI-NOT voor hen een aangepaste website. Deze website is educatief, (re)creatief, informatief en interactief.
Vzw WAI-NOT wil actief werken rond sociale inclusie specifiek voor personen met een verstandelijke beperking. Onze activiteiten richten zich zowel op kinderen en jongeren als op volwassenen, hun begeleiders, ouders en leerkrachten.
Door onze doelgroep zoveel mogelijk vaardig te maken met computer, internet en andere media wil WAI-NOT zijn steentje bijdragen tot de digitale inclusie. WAI-NOT onderschrijft de elementen die verwijzen naar de Conventie van Genève inzake de rechten van de mens (2008).
Binnen de verschillende facetten van nieuwe media wordt een belangrijk accent gelegd op competenties (vaardigheden, kennis en attitudes) die je nodig hebt in het omgaan met de geavanceerde mogelijkheden van het internet.
Een belangrijk accent wordt gelegd op veilig internetgebruik. Immers, veiligheid zet aan tot meer inclusief gebruik van internet. We willen onze doelgroep begeleiden richting een grotere E-weerbaarheid.
Daarnaast leggen we nadruk op digitale toegankelijkheid van het internet, specifiek voor onze doelgroep. De toegankelijkheid wordt gepromoot in 2 richtingen: creëren van een aangepaste omgeving, maar ook sensibiliseren om bestaande informatie op het internet zo toegankelijk mogelijk te maken voor onze doelgroep.
Binnen een aangepaste internetomgeving willen we een verantwoord spelaanbod doen met een hoog “fun”-gehalte en actuele info op maat ter beschikking stellen.
Veel aandacht willen we ook geven aan de communicatieve en interactieve digitale toepassingen. WAI-NOT draagt bij tot de persoonlijke ontwikkeling en netwerkvorming voor personen met een verstandelijke beperking.
WAI-NOT wil bovendien veel belang hechten aan samenwerkingen met partners die de initiële doelstellingen van onze organisatie ondersteunen.

Kontakt

    Geändert durch die Organisation
    Telefon
    0474452787
    Adresse

    Tervuursesteenweg 295
    Leuven - Heverlee 3001
    Belgien

    Offizielle Ursprung
    Stammt von der offiziellen Quellen
    Adresse

    295
    Leuven 3001
    Belgien

    In Bildern

    Geändert durch die Organisation

    Nummern & Einrichtung(en)

    Stammt von der offiziellen Quellen

    Unternehmensnummer

    477556833

    Juristische Form

    Gemeinnützige Organisation

    Status

    Stopped

    Datum der Erstellung

    30/05/2002

    Hauptbüro

    Aktivitäten

    Stammt von der offiziellen Quellen

    Finanzen & Beschäftigung

    Beschäftigung

      Geändert durch die Organisation
      Vollzeitäquivalent
      0
      Auf der Suche nach Freiwilligen?
      Ja

      Möchten Sie diese Organisation unterstützen?

      Sorry, die Organisation hat noch nichts ausgefüllt
      Schauen Sie in Zukunft wieder vorbei, um zu erfahren, wie Sie sich einbringen und helfen können.

      Ist dies Ihre Organisation?

      Hier klicken um zu sehen, wie Sie Ihre Seite bearbeiten können